Self-portrait

Self-portrait е основана от Хан Чонг през ноември 2013 г. Възпитан в Централния Сейнт Мартин в Лондон, необикновеният талант на дизайнера, роден в Малайзия е показан не само в света на модата, но и на визуални изкуства, като Venice Biennale през 2009 г. и Munich Art Festival през 2013 г. Комбинирайки тон и експериментални текстури, Chong проектира облекла с изискана женственост. В тон с реалностите на съвременния начин на живот, функцията и полезността също играят ключова роля в дизайна му, приемайки момичето на Self-portrait от work-to-play с лекота и увереност.
 
За 5 години Self-portrait е носен от някои от най-големите имена в модата и развлеченията, включително Кейт Мидълтън, Маги Джиленхол, Кендъл Дженър, Мишел Обама, Бионсе, Мадона, Кристен Стюарт, Кери Вашингтон, Меган Маркъл, Рийз Уидърспун, Кристи Тейген, Хайме Чунг, Оливия Мун, Марион Котилард, Карли Клос, Джурдан Дън, Оливия Палермо, Еймс Сонг и Киара Ферагни.
 
Към 2018 г. self-portrait има 375 клиенти на едро в 70 държави по света. Уебсайтът за електронна търговия на марката, www.self-portrait-studio.com, се доставя в световен мащаб, привлича средно 40 000 уникални посетители седмично.
 
Показвайки се на Седмицата на модата в Ню Йорк два пъти годишно, self-portrait се превърна в разпознаваем етикет в модния календар. През октомври 2016 г. self-portrait бе обявен за финалист на най-добрите нововъзникващи дизайнери на British Fashion Awards.
 
След успешните сътрудничества в категорията аксесоари с Les Specs и Робърт Клергери, self-portrait пусна своя собствена гама от обувки и шалове за пролет-лято 2018 NYFW. Есента-зима 2018 г. разшири гамата от аксесоари на марката, като включи слънчеви очила и чанти. 
 
През септември 2018 г. self-portrait обяви старта на нова категория, бански костюми, съставляващи част от следващата колекция пролет-лято.
 
Водещият магазин за self-portrait на ул. Албемарл 49, Лондон, отвори врати през март 2018 г.
Self-portrait