DVF

Даян Фон Фюрстенберг е белгийско-американска модна дизайнерка, известна най-вече с нейния едноименен лейбъл, най-често се съкращава като DvF, както и с нейните емблематични рокли.

Даян Симон Мишел Халфин е родена през 1946 в семейството на баща румънец и майка еврейка, оцеляла от Холокоста. 

Завършила е в Брюксел, Белгия, на 18 години посещава Мадридския университет, по-късно преминава в университета в Женева, Швейцария.

Тук тя среща първият си съпруг, принц Егон Фюрстенберг, по-голeмият син на германския княз Тасилоу Фюрстенберг и първата му съпруга Клара Анели, наследница на Фиат.

Те се омъжват през 1969 г., преместват се в Ню Йорк и им се раждат две деца, син-принц Александър фон Фюрстенберг и дъщеря - принцеса Татяна фон Фюрстенберг, но три години по-късно, през 1972 г. се развеждат по взаимно съгласие, но Вон Фюрстенберг решава да запази името си.

Диана Фон Фюрстенберг основава своята едноименна линия през 1972 г.

Оттогава се превръща в глобална луксозна модна марка, известна със своя смел и творчески подход към цветовете и принтовете, и почитана заради своята чувствена женственост.

Известна със своята емблематична рокля тип „Прегърни ме“ и типичните за марката щампи, DVF вече предлага пълна колекция от готови за носене аксесоари и се е утвърдила като лидер на женските силуети в модната индустрия.

Като основател и председател на DVF, Даян продължава да отделя голяма част от времето си за многобройните си филиантропски начинания.

Със седалище в Ню Йорк, DVF има глобална дистрибуторска мрежа в над 70 страни и над 875 пункта за дистрибуция, включително 111 магазина, притежавани от DVF и партньори в Северна и Южна Америка, Европа, Близкия Изток и Азиатско-Тихоокеанския регион.

 

DVF

Варна, бул. Сливница 185

Т +359 882 40 84 38