Политика за личните данни

Приложима от: 25.05.2018 г.

Тази Политика обяснява как ние събираме и обработваме Вашите данни, когато използвате нашите уебсайтове http://www.plmd.bg и http://shop.plmd.bg/  (по-долу наричани „уебсайт”) или когато сте клиент/посетител във физическите ни магазините, които към момента са PINKO, TWINSET, MAZZO, TWINSET U&B. За това за Вас е важно да познавате тази политика. 

      Вашите отговорности:

  • Прочетете тази Политика и я проверявайте редовно.
  • Ако сте наш клиент, моля, проверете свързаните с договорите между нас условия и/или политики: те могат да съдържат допълнителни подробности за това как събираме и обработваме данните Ви.
  • Обърнете внимание и на предоставяната от нас допълнителна информация и условия към различните услуги на уебсайта /контактна форма, регистрационна форма и други/.
  • Ако ни предоставите лична информация за други хора или ако други ни предоставят информацията Ви, ще използваме само тази информация за конкретната цел, поради която тя ни е била предоставена. С изпращането на информацията потвърждавате, че имате правото да ни упълномощите да я обработваме от ваше име в съответствие с тази Политика). 
  • Предоставяйки ни данни, Вие ни декларирате, че сте на възраст над 16 /шестнадесет/ години.

           I. Кой е отговорен за обработването на личните Ви данни? 

Ние, ПИЕЛ ЕМДИ ЕООД /PLMD Ltd/, сме Администратор по отношение на Вашите лични данни и носим отговорност за тях.
Ако имате някакви въпроси за Политиката или Вашите лични данни, моля, свържете се с нас.
Данни за контакт с нас:
ПИЕЛ ЕМДИ ЕООД, ЕИК:203057752 Адрес:гр. София, ул. Княз Александър Батенберг 16Б, ет. 4, ап. 15 
E-mail: zld@plmd.bg
Телефон: 0888606722
Много важно е информацията, която имаме за Вас, да бъде вярна и актуална. Моля, информирайте ни при промени или ако забележите грешки. Изпратете ни имейл за това на zld@plmd.bg или сами актуализирайте данните си, където вече сте ги въвели.
II. Какви данни за Вас обработваме?
Вие може да получите достъп до уебсайта, без да въвеждате лични данни (например име, адрес или адрес на ел. поща). Но и в този случай трябва да обработим определена информация, за да Ви дадем достъп до уебсайт. 
1. Лог файлове /файлове за събития/: Когато посещавате уебсайта, нашият уеб сървър автоматично съхранява името на домейна или IP адреса на запитващия компютър (обикновено това е компютър на Вашия доставчик на интернет достъп), включително датата, часа и продължителността на посещението Ви, посетените подстраници/URL адреси и информация за приложението(-ята) и терминала(-ите), които използвате, за да разгледате нашите страници.
2. Бисквитки (Cookies): За да направим уебсайта ни възможно най-лесен за ползване от потребителите, ние използваме т. нар. „бисквитки”, подобно на много други оператори на уебсайтове. „Бисквитките” са малки текстови файлове, които се съхраняват в браузъра Ви. Повечето „бисквитки”, които използваме, са сесийни бисквитки. Те се изтриват автоматично в края на посещението Ви. Използваме обаче и постоянни „бисквитки”. Те служат за подобряване насочването на потребителите. Можете да настроите браузъра си така, че да Ви информира за създаването на „бисквитки”, така че тяхното използване да е напълно прозрачно за Вас. По принцип можете също да откажете приемането на бисквитки чрез настройките на браузъра си. Това обаче може да означава, че може да не сте в състояние да използвате всички функции на уебсайта.
3. Анализ на уебсайта чрез Google Analytics:За да подобряваме непрекъснато нашия уебсайт, ние използваме Google Analytics, услуга за уеб анализ на Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ („Google”). Google Analytics използва „бисквитки”, които се съхраняват на компютъра Ви и позволяват анализ на използването на уебсайта. Информацията, генерирана от „бисквитките” за използването Ви на този уебсайт, обикновено се изпраща на сървър на Google в Европа (или в държава-членка на Европейското икономическо пространство) за анонимизиране на IP адреса, така че се изключват всички лични характеристики. Едва след анонимизирането му, съкратеният IP адрес се прехвърля на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. Само в изключителни случаи се налага прехвърляне и съхранение на пълния IP адрес на сървър на Google в САЩ. Този уебсайт използва Google Analytics с разширение за анонимно събиране на IP адреси (така нареченото IP маскиране). От наше име Google ще използва събраната информация за оценка използването на уебсайта, съставяне на отчети за дейността на уебсайта и предоставяне на други услуги, свързани с използването на уебсайта. IP адресът, предаван от Вашия браузър в контекста на Google Analytics, не се комбинира с други данни на Google. Можете да откажете използването на „бисквитки”, като изберете подходящите настройки в браузъра си. Бихме искали все пак да посочим, че в този случай е възможно да не можете да използвате изцяло всички функции на уебсайта. Можете също така да откажете Google да събира данните, генерирани от „бисквитки”, свързани с използването на уебсайта (включително IP адреса Ви) и обработва тези данни, като изтеглите и инсталирате добавката за бразуър, достъпна от следната връзка: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en Създава се „бисквитка” за отказ, която предотвратява събирането на данните Ви, когато посещавате този уебсайт в бъдеще. Допълнителна информация за защитата на данни в Google Analytics можете да намерите на https://www.google.com/analytics/terms/bg.html и на https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.
4. Социалнa приставка /Social Plug-in/ Facebook: В нашия уебсайт сме включили бутон на социалната мрежа Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA - www.facebook.com). Можете да разпознаете бутоните Facebook чрез логото на Facebook или бутона „Харесване”.
Като оператор на уебсайт, ние не разполагаме с информация относно съдържанието на предаваните данни или използването им от Facebook. Също така не знаем кога сте кликнали върху който и да е бутон. За повече информация относно начина, по който Facebook използва информацията Ви, моля, вижте Декларацията за поверителност на Facebook https://www.facebook.com/policy.php#
5. Социалнa приставка /Social Plug-in/ Instagram: Като оператор на уебсайт, ние не разполагаме с информация относно съдържанието на предаваните данни или използването им от Instagram. Също така не знаем кога сте кликнали върху който и да е бутон. За повече информация относно начина, по който Instagram използва информацията Ви, моля, вижте техните условия на https://help.instagram.com/519522125107875
6. Бутон Twitter:Нашият уебсайт използва бутоните на услугата Twitter. Тези бутони са предоставени от Twitter Inc, 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA. Те се разпознават по термини като „Twitter” или „Следване”, представени заедно със стилизирана синя птица. С помощта на бутоните е възможно да споделите публикация или оферта от този уебсайт в Twitter или да последвате доставчика в Twitter. Когато влезете в някоя област от уебсайта, която съдържа такъв бутон, Вашият браузър установява директна връзка със сървърите на Twitter. Съдържанието на бутона Twitter се предава директно от Twitter в браузъра Ви. Поради тази причина ние не разполагаме с никакво влияние върху количеството данни, които Twitter събира с помощта на тези добавки и Ви информираме само въз основа на информацията, с която разполагаме. Допълнителна информация можете да намерите в Декларацията за защита на данните в Twitter на адрес http://twitter.com/privacy.
7. Проследяване на реализациите от LinkedIn:На уебсайта си използваме технологията за анализ и проследяване на реализациите на LinkedIn Corporation (2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA - www.linkedin.com - „LinkedIn”). С тази технология на LinkedIn могат да се показват реклами въз основа на интересите Ви. По този начин получаваме и обобщени и анонимни отчети от LinkedIn за рекламната дейност и информация за това как използвате нашия уебсайт. Допълнителна информация относно защитата на данни на LinkedIn можете да намерите тук: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy#choices-oblig. Можете да възразите срещу анализа на поведението Ви от LinkedIn и показването на препоръки въз основа на интересите Ви, като кликнете върху „Отхвърляне на LinkedIn” (за потребители на LinkedIn) или „Отхвърляне” (за други потребители) като последвате следната връзка: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.
8.Може да добавяме и препратки към други сайтове. 
Подобно на описаните по-горе препратки, тези препратки ще бъдат разпознаваеми чрез съответните бутони за връзка към другите сайтове. Моля да се запознаете с политиката на съответния външен уебсайт, преди да решите да използвате съответния бутон.
9. Лични данни във връзка с взаимодействието Ви с нас.
Ние предлагаме различни опции за информация и консултация чрез формуляра за контакт на нашия уебсайт. В зависимост от опцията, която сте избрали, обработваме различни лични данни, като: Вашето име и фамилия, физически адрес, e-mail адрес, телефон, информация за самата комуникацията и взаимодействието с нас.
9.1. Информация чрез поща/ел. Поща
Ако сте поискали да Ви бъде изпратен информационен материал, ние ще обработим предоставените от Вас данни във формуляра за контакт, като това обработване ще включва най-малко Вашето име и фамилия и подробностите за избрания от Вас начин за контакт (поща и/или електронна поща) за еднократно изпращане на материала, който сте поискали.
9.2. Консултация по телефона
Ако сте поискали консултация по телефона, ние ще обработим данните, предоставени от Вас във формуляра за контакт, които включват най-малко Вашето име и фамилия и телефонен номер, за да проведем поисканата от Вас консултация по телефона. Проведените с нас разговори по телефон по начало не се записват, но ако предприемем такава практика, надлежно ще ви уведомим за нея не по-късно от началото на телефонния разговор. 
9.3. Лични консултации
Ако сте поискали лична консултация, ние ще обработим данните, предоставени от Вас във формуляра за контакт, които включват най-малко Вашето име и фамилия, телефонен номер и/или адрес на електронна поща, за да се свържем с Вас и да уговорим лична консултация.
9.4. Бюлетин /Newsletter/ по електронна поща
Ако сте се регистрирали за нашия Бюлетин /Newsletter/ (информация относно продуктите и промоциите на „Пиел емди” ЕООД) по електронна поща, ние ще обработим данните, предоставени от Вас във формуляра за контакт, които включват като минимум Вашето име и фамилия и адрес на електронна поща, за да Ви изпратим нашия бюлетин по електронна поща.
9.5. Бюлетин /Newsletter/ чрез SMS Ако сте се регистрирали за нашия Бюлетин /Newsletter/ (информация относно продуктите и промоциите на „Пиел емди” ЕООД) чрез SMS, ние ще обработим данните, предоставени от Вас във формуляра за контакт, които включват като минимум Вашето име и фамилия и телефон, за да Ви изпратим нашия бюлетин по електронна поща.
10. Лични данни, събирани при онлайн поръчки.
Можете да направите поръчка на нашия уебсайт, без да се регистрирате и да създавате профил. В този случай ще поискаме от Вас и ще обработим предоставената информация, необходима за обработване на поръчката (напр. име и фамилия, адрес за фактуриране или друг адрес за доставка, адрес на електронна поща, както и необходимата информация за плащане, включително банкова карта, банкова сметка, информация за плащането, условия за доставка и информация за поръчката).
11. Регистрационни и профилни данни.
Когато се регистрирате като потребител, на уебсайта се създава Ваш клиентски профил, ние събираме и обработваме данните, посочени в регистрационния формуляр на нашия уебсайт. Възможно е да поискаме повторно въвеждане на данни, които вече са събрани по време на регистрацията (по-конкретно данни за Вашата идентификация) и да обработим допълнителни лични данни, ако желаете да използвате определено съдържание на нашия уебсайт или да направите поръчка. Във вашия профил се запазва информация за направените от вас поръчки и извършени доставки и евентуално предоставени допълнителни услуги, както и друга информация, свързана с взаимодействието Ви с нас и активността Ви на уебсайта. 
12. Вашата рождена дата. 
Ако желаете, може да я посочите на указаното за това място. Ние ще може да я използваме единствено, за да Ви направим специално предложение по повод на Вашия рожден ден. 
13. Лични данни, които може да събираме във физическите ни магазини.
Най-често събираме такива данни, когато поискате да имате наша клиентска карта. Те са идентични или подобни на данните при създаване на профил в сайта. Често може да ни предоставите също адрес за доставка. Обработваме и съответна информация във връзка с Вашите покупки /например, с оглед издаване на фактура/, рекламации и връщане на стоки, ползване на допълнителни услуги /например за корекция на наши продукти/. В нашите физически магазини има видеонаблюдение и по този начин също се обработват лични данни на клиенти и посетители.
14. Ние не събираме и не обработваме чувствителни данни за Вас /специални категории данни/.
Специални категории данни, или още „чувствителни данни”, са тези, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации, генетични данни, биометрични данни за целите единствено на идентифициране на физическо лице, данни за здравословно състояние, сексуален живот или сексуална ориентация. Моля, не ни предоставяйте такива данни. Предоставянето на такива данни, както и на други лични данни, които не са необходими за съответната цел на взаимодействието, излага на излишен риск Вашите права. 
III. ЗА КАКВИ ЦЕЛИ И НА КАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ОБРАБОТВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?
1. Ние обработваме само лични данни, по вид и в обем, които са подходящи, свързани с и ограничени до необходимото за постигане на съответната цел, както следва:
А. На основание нашите „легитимни интереси” за постигането на следните цели:
1. управление и развитие на нашите дейности във връзка със уебсайта и предлаганите от нас услуги /включително: да управляваме риска и сигурността, да анализираме използването на уебсайта и други онлайн услуги, да улесним ползването на сайта и да го подобряваме, да предоставим подходящо съдържание и реклами на уебсайта, да разберем ефективността на нашето съдържание и реклами/. 
2. контрол и подобряване на дейността ни във връзка с обслужването на настоящи и потенциални клиенти и ползватели на сайта.
3. да Ви предоставим искана от вас информация и консултации. 
4. да извършим поисканите от Вас регистрация и създаване на профил.
5. да Ви предоставим исканите от вас услуги. 
6. да осъществяваме контакт с Вас.
7. да защитим правата и законните си интереси в случай на съдебен и извънсъдебен спор. 
8. за администриране на дейността и отчитане пред компании от групата. 
9. да защитим нашите права на собственост и за предотвратяване на кражби и други престъпления – особено приложимо за видеонаблюдението в нашите физически магазини. 
Б. На договорно или преддоговорно основание за постигането на следните цели:
1. да предприемем необходими стъпки, по Ваше искане, за сключване на договор помежду ни. 
2. да изпълним сключен между нас договор. 
В. На основание наши законови задължения, например, за да спазим изискванията на данъчното и счетоводното законодателство във връзка с осъществяване на търговска дейност.
Г. На основание дадено от Вас конкретно съгласие, например, за целите на директния маркетинг.
2. Длъжни ли сте да ни предоставите Ваши лични данни?
Когато се изисква да събираме лични данни по закон или съгласно условията на договора между нас и Вие не ни предоставяте тези данни при поискване, може да не успеем да изпълним договора (например, да ви доставим стоки или услуги). Ако не ни предоставите исканите данни, може да се наложи да отменим поръчания от Вас продукт или услуга, но ако го направим, ще ви уведомим.
3. Повече информация за целите за използване на Вашите данни
Ще използваме Вашите лични данни само за целта, за която са били събрани, или ако е необходимо, за съвместима цел. За повече информация, моля пишете ни на zld@plmd.bg В случай че трябва да използваме Вашите данни за несвързана нова цел, ние ще Ви уведомим и ще обясним правните основания за обработване.
Ние може да обработваме личните Ви данни без Ваше знание или съгласие, когато това се изисква или разрешава от закона.
Когато анализираме потребителското поведение на нашите клиенти, ние може да извършваме и базово профилиране с цел да им предлагаме стоки/услуги и реклами, от които смятаме, че се интересуват. 
IV. КАК СЪБИРАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ? 
От първия момент, когато взаимодействате с нашия уебсайт ние събираме данни. Понякога Вие ни предоставяте данни, понякога данните за вас се събират автоматично, например Лог файлове и бисквитки (Cookies) /моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките.
Съответно Вие ни предоставяте Вашите лични данни при взаимодействието ни във физическите ни магазини. 
Може да получаваме данни от трети страни, като доставчици на анализи като Google, базирани извън ЕС, рекламни мрежи като Facebook със седалище извън ЕС, като доставчици на информация за търсене като Google, базирани извън ЕС, доставчици на технически услуги или като брокери на данни.
Може също да получаваме информация от публични източници, като Търговския регистър, например.
V. МАРКЕТИНГ КОМУНИКАЦИИ
Нашето правно основание за обработване на Вашите лични данни, за да ви изпратим маркетингови съобщения, е вашето съгласие или законните ни интереси (а именно да развиваме дейността си).
И в двата случая Вие имате право, по всяко време, да се откажете от получаване на маркетингови съобщения.
Преди да споделяме Вашите лични данни с която и да е трета страна за нейни маркетингови цели, ние ще поискаме Вашето съгласие.
Можете да заявите от нас или от трети страни отказ от изпращане на маркетингови съобщения по всяко време чрез влизане в уебсайта и проверка или отмяна на съответните полета, за да коригирате маркетинговите си предпочитания /в профила Ви, например/ ИЛИ като следвате връзките за отказ от всяко изпратено до вас съобщение за маркетинг (много често бутонът ще бъде на английски и ще пише „Unsubscribe”), ИЛИ, като ни изпратите отказа си по имейл на zld@plmd.bg по всяко време. 
Ако се откажете от получаване на маркетингови съобщения, този отказ не се отнася за лични данни, предоставени в резултат на други транзакции, като покупки, гаранционни записи и др.
VI. СПОДЕЛЯНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ. 
Може да се наложи да споделяме вашите лични данни със страните, посочени по-долу:
• Други компании в нашата група с цел отчитане на дейността.
• Доставчици на услуги, като IT услуги, системна администрация и други.
• Доставчици на услуги за изпращане на електронни съобщения като Mailchimp /mailchimp.com/, Тера комюникейшънс АД и мобилни оператори. 
• Професионални консултанти, включително адвокати, банкери, одитори и застрахователи.
• Публични органи, които изискват от нас деклариране на дейности по обработване.
• Куриерски фирми за извършване на доставка.
• Фирми или лица, извършващи дейност по ремонт/поправка и обслужване на гаранции на стоките.
• Трети страни, на/с които продаваме, прехвърляме или обединяваме части от нашия бизнес или нашите активи.
Ние изискваме от всички трети страни, на които прехвърляме вашите данни, да спазват сигурността на Вашите лични данни и да ги третират в съответствие със закона. Ние разрешаваме на трети страни да обработват вашите лични данни само за определени цели и в съответствие с нашите указания.
VII. МЕЖДУНАРОДНО ПРЕДАВАНЕ НА ДАННИ
Личните данни се обработват обикновено в рамките на Европейския съюз или на Европейското икономическо пространство и не в други държави („трети държави”).
Информацията може да бъде прехвърляна на получатели в така наречените „трети държави” само във връзка с използването на доставчици на услуги за предоставяне на услуги за уеб анализ. „Трети държави” означава държави извън Европейския съюз или Споразумението за Европейското икономическо пространство, където не се гарантира равнище на защита на данните, сравнимо с това в Европейския съюз.
Ако прехвърлената информация съдържа лични данни, ние гарантираме, че преди такова прехвърляне е осигурено необходимото ниво на защита на данните в съответната трета държава или при получателя в тази третата държава. Това може да се основава на решение на Европейската комисия относно адекватното ниво на защита на данните в определена трета държава като цяло. Като алтернатива, предаването на данни може да се основава на т. нар. „Стандартни договорни клаузи в ЕС”, договорени с получателя, или ако получателите са в САЩ – на базата на спазването на условията на програмата за защита на неприкосновеността на личния живот между САЩ и ЕС. Ще се радваме да Ви предоставим допълнителна информация за подходящите и уместни гаранции за поддържане на подходящо ниво на защита на данните при поискване. Информация за участниците в програмата за защита на неприкосновеността на личния живот между САЩ и ЕС можете да намерите на www.privacyshield.gov/list. 
VIII. СИГУРНОСТ НА ИНФОРМАЦИЯТА 
Ние сме въвели мерки за сигурност, за да предотвратим случайно изгубване, използване, промяна, разкриване или достъп до вашите лични данни без разрешение. Ние също така предоставяме достъп до Вашите лични данни само на тези служители и партньори, които имат бизнес необходимост да имат достъп до такива данни. 
Във всички случаи следва да знаете, че винаги съществува риск за Вашите лични данни, особено когато обработването става през Интернет. 
IX. СРОК ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ 
Ще запазим Вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на спазване на законови, счетоводни, данъчни или отчетни изисквания.
Когато решаваме какъв е точният срок за съхранение на данните, ние вземаме предвид техния обем, естеството и чувствителността, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване, целите на обработване, ако те могат да бъдат постигнати чрез други средства и законови изисквания.
За данъчни цели законът изисква от нас да съхраняваме основна информация за нашите клиенти (включително данни за контакти, идентичност, финансови данни и данни за транзакции) в продължение на шест години, след като престанете да бъдат наши клиенти.
При някои обстоятелства може да анонимизираме Вашите лични данни за изследователски или статистически цели, в който случай можем да използваме тази информация за неограничен период от време без допълнително уведомление до Вас.
X. ВАШИТЕ ПРАВА
1. Какви са те? 
При определени обстоятелства, по закон, имате право да:
• Поискате достъп до личната Ви информация (обикновено наричано "заявка за достъп от субекта на данните"). Това ви дава възможност да получите копие от личната информация, която съхраняваме за вас, и да проверите дали ние я обработваме законосъобразно.
 Поискате корекция на личната информация, която държим за Вас. Това ви позволява да коригирате и актуализирате непълна или неточна информация, която държим за Вас.
• Поискате изтриване на Вашата лична информация. Това ви дава възможност да ни помолите да изтрием или премахнем личната информация, когато не е налице основателна причина да продължим да я обработваме. Имате право да поискате от нас да изтрием или премахнем Вашата лична информация и в случая, когато сте упражнили правото си да възразите срещу обработването (вижте по-долу).
• Възразите срещу обработването на личните Ви данни, когато основаваме обработването на наш легитимен интерес (или такъв на трета страна) и са налице основания, свързани Вашата конкретна ситуация. Освен това, имате право да възразите, когато обработваме вашата лична информация за целите на директния маркетинг.
• Поискате ограничаване на обработването на личната Ви информация. Това ви позволява да ни помолите да спрем обработването на лична информация за Вас, например ако искате да установим точността или основанието за нейното обработване.
• Поискате прехвърляне на Вашата лична информация на друга страна /право на преносимост/.
• Оттеглите Ваше съгласие. В случай че обработваме лични данни на основание Вашето съгласие или изрично съгласие, Вие имате право да оттеглите съгласието си по всяко време, без да се засяга законосъобразността на обработването въз основа на съгласие, преди то да бъде оттеглено.
2. Как да ги упражните?
Ако искате да упражните някое от горните Ви права, моля, свържете се с нас на zld@plmd.bg
Няма да плащате такса за достъп до личните ви данни (или за упражняване на някое от другите права). Въпреки това, може да наложим разумна такса, ако молбата ви е очевидно неоснователна, повтаряща се или прекомерна, или ще откажем да изпълним молбата Ви при тези обстоятелства.
Може да се наложи да поискаме от вас конкретна информация, за да ни помогнете да потвърдим самоличността Ви и да гарантираме Вашето право на достъп до вашите лични данни (или да упражнявате някое от другите ви права). Това е мярка за сигурност, която гарантира, че личните данни не се разкриват на лице, което няма право да го получи. Също така може да се свържем с Вас, за да Ви поискаме допълнителна информация във връзка с Вашето искане за ускоряване на отговора.
Опитваме се да отговорим на всички легитимни искания в рамките на един месец. Понякога може да ни отнеме повече от месец, ако искането ви е особено сложно или сте направили няколко искания. В този случай ще Ви уведомим.
3. Вашето право на жалба.
Ако не сте доволни от каквито и да било аспекти на това как събираме и използваме вашите данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни - Надзорният орган на Република България, определена със Закона за защита на личните данни, както следва:

Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 Карта. GPS координати: N 42.668839 E 23.377495. Център за информация и контакти - тел. 02/91-53-518. Електронна поща: kzld@cpdp.bg. Интернет страница: www.cpdp.bg

Ще Ви бъдем благодарни, ако първо се свържете с нас, в случай на оплакване, за да можем да се опитаме да Ви помогнем.